Lækkert !

Når en planlagt reparation går efter planen og alt klapper.

Se her hvordan jeg kommer fra et par meget slidte lasede jeans, med gamle lapper til et par opstrammede velsiddende jeans, der kan klare en omgang mere. For at være helt ærlig var jeg meget i tvivl om reparationen ville lykkes. Stoffet er meget tyndslidt, og smuldrer delvist, når jeg piller i det. Og det lykkedes over alt forventning. Bukserne ligger klar til den heldige ejer, der ikke behøver ærgre sig over at modellen er udgået.

Her kan du se hvad jeg gjorde punkt for punkt. Det er ikke koordineret med billederne. De kører deres eget løb.

  • Find et stykke stof der er den perfekte blanding af kraftigt og behageligt. Klip det til efter rundingen på bukserne, så du kan lave en skjult søm, henover midt bag.
Tip! Spræt sømmen på inderlåret op, så du kan komme til.
  • Sy lappen sammen. stryg sømmerummet buk kanterne indad så du undgår trævlekanter og hæft den til bukserne, ret mod ret. Først med nåle, så med siksak sting på maskinen.
  • Herfra kan du vælge at sy med siksak, eller gøre som jeg og vælge en af strech sømmene, fordi den giver et pænt broderi look, som jeg godt kan lide. Desuden er det en sømtype, der kan give sig, ligesom det materiale jeansene er syet af.
  • Nu skal du sy frem og tilbage henover lappen, i et mønster som du helt selv bestemmer. Du kan følge trådretningen, hvis du synes det er pænt eller du kan vælge tilfældige spor, som jeg har gjort, så sømmen kan give sig i alle retninger.
Det tager lidt tid men er tiden værd.
  • Til sidst skal sy sømmen sammen igen, henover midten, Gåe din lap udover sømrummet ligesom på mine bukser, skal de nok holde uden at trævle. Men har du en overlocker, kan du jo lukke af med den.
  • Kreafe – Syskole/reparationsværksted

God fornøjelse med din reparation.

Dine lækre jeans klar til brug!

Tilmeld dig for at modtage nyheder og tilbud. Du kan altid melde fra igen.

* indicates required

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.