Tips til forlængelse af tøjs levetid

Der er milliarder af mennesker der hver dag tager tøj på. Det er klart at der er stor forskel på vores behov for beklædning. Nogle har brug for varmt tøj andre har brug for badetøj.

Der er brug for at vi bliver bedre til at sortere i det tøj vi er færdige med. Meget tøj er fx børnetøj, der bliver for småt før det bliver slidt op.

Fælles er det, at vi bruger mere og mere tøj. Og at det ender på lodsepladser over hele verden.

Det der kan være svært er at vurdere hvor tøjet skal hen. Er det fibre der kan genbruges? er der nogen der kan bruge det igen?

Noget kan genbruges, noget skal bortskaffes.

Norneriet hjælper dig til at forstå hvad du har i klædeskabet.

vidste du fx at du reducerer dit klimaftryk ved at bruge dit tøj mere end en enkelt sæson?

Det er klart det kræver lidt af tøjet, hvis det skal blive ved med at se lækkert ud. Skift en knap, få tøjet presset eller strøget omhyggeligt, fjern fnuller og giv det en opfriskende farvning er bare en start. Her får du 3 tips. Vil du vide mere, så følg med så se når der bliver lagt flere tips på.

Kvinder bruger deres tøj 6 gange

altså kun 6 gange før de synes det skal skiftes

Tips til dig

Hvornår er tøj slidt op? Skal der være hul på eller flossede kanter før nok er nok? Måske er der løse knapper eller en søm der er skredet. Det kan fikses med lidt fingerfærdighed. Skift en knap, få tøjet presset eller strøget omhyggeligt, fjern fnuller. Med lille indsats kan meget tøj godt klare en tur mere. .

Tilpas tøjet til din facon – ikke omvendt Uanset om du har ekstra lange arme, smalle skuldre eller stor barm, har langt de fleste mennesker svært ved at passe standardmål på tøj. Heldigvis kan meget tøj tilpasses. Længden på ærmer og ryg, kan ofte justeres lægges op eller ned.

Tilmeld dig for at modtage nyheder og tilbud. Du kan altid melde fra igen.

* indicates required

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.