3 tips

Tips til tøj

mindre slid, mindre spild, bedre for dig og dine omgivelser

Vi kan ikke rigtig slippe udenom, at vores (over)forbrug er rigtig dyrt på klimakontoen. Du kan gøre en forskel ved at ændre lidt i tøjvaner. Og der skal ikke meget til.

vidste du fx at du reducerer dit klimaftryk ved at bruge dit tøj mere end en enkelt sæson?

Det er klart det kræver lidt af tøjet, hvis det skal blive ved med at se lækkert ud. Skift en knap, få tøjet presset eller strøget omhyggeligt, fjern fnuller og giv det en opfriskende farvning er bare en start. Her får du 3 tips. Vil du vide mere, så følg med så se når der bliver lagt flere tips på.

3 tips til dig

Vasketip Vælg godt vaskemiddel, altså det rigtige. Det kan ikke siges ofte nok. Det er ikke ligegyldigt hvad vaskemiddel du vælger, hvis du gerne vil passe på dit tøj. Der er forskel på om du fx vasker uld eller bomuld, silke eller viscose. Vaskemidlerne er tilpasset de forskellige materialer. Vil du bevare farver og udseende på tøjet, skal du vælge det vaskemiddel, der passer til dit tøj

Hvornår er tøj slidt op? Skal der være hul på eller flossede kanter før nok er nok? Måske er der løse knapper eller en søm der er skredet. Det kan fikses med lidt fingerfærdighed. Skift en knap, få tøjet presset eller strøget omhyggeligt, fjern fnuller. Med lille indsats kan meget tøj godt klare en tur mere. .

Tilpas tøjet til din facon – ikke omvendt Uanset om du har ekstra lange arme, smalle skuldre eller stor barm, har langt de fleste mennesker svært ved at passe standardmål på tøj. Heldigvis kan meget tøj tilpasses. Længden på ærmer og ryg, kan ofte justeres lægges op eller ned.

Og et lille tip til dig der gerne vil lægge jeans op.

Når du skal sy i jeans, kan du vælge en sytråd, der er lidt tykkere end almindelig polyestertråd. De findes også i de gule farver, jeans tit er syet med.

Tilmeld dig for at modtage nyheder og tilbud. Du kan altid melde fra igen.

* indicates required

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.